ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Неразбории в секция 100 в Централен, хората не знаят дали ще са валидни гласовете им

Поредните номера на кочаните с бюлетините за трите вота не съвпадат

Иво Дернев

Големи неразбории се случиха в секция 100 в Пловдив, в Гимназията по битова техника в район Централен. След близо 150 гласували там се оказа, че някой от членовете на СИК е дал няколко бюлетини за избор на районен  кмет и общински съвет в повече от тези за кмет. Така кочаните с листовете за трите вота в секцията вървят с различни поредни номера.

Гласоподавателят се подписва, че е гласувал, но го прави с бюлетини с различни поредни номера. След като откриха нередността, дейността на секция 100 бе преустановена за около 30 минути, докато се разбере как точно да продължи изборния ден.

На хората в комисията им бе обяснено от представител на ОИК, че има дадени различен брой бюлетини от трите вота. И че са задължени да дават и трите бюлетини на гражданите, а пък ако те не искат да гласуват за районен кмет например, трябва да пуснат непопълнен лист.

Как се е стигнало до този гаф, така и не се разбра. Възможно е да е станало случайно, в бързането. Работата на секцията обаче продължи със същите кочани. Граждани попитаха дали има опасност вотът им да бъде обявен за невалиден. Отговорът бе, че това няма как да се случи и да гласуват спокойно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Прост народ, слаба държава! Като слагат ниско образовани хора в комисиите /за съжаление и в избирателните листи са немалко/ резултата е налице.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина